"Geen seks en politiek, nooit meegemaakt"

De Belgische kunstkenner en curator Jan Hoet heeft in China heel wat beperkingen opgelegd gekregen door de organisatoren van de biënnale van Yinchuan. Hoet is de curator van het event, maar hij mag niet helemaal zijn zin doen, klinkt het in Het Nieuwsblad op Zondag.

"Ze willen geen seks, geweld of politiek zien op de tentoonstelling. Ze willen panda's en draken zien, maar dat is geen kunst, dat is huisvlijt", zegt Jan Hoet in Het Nieuwsblad op Zondag over zijn werk als curatore voor de biënnale van Yinchuan.

De tentoonstellingbouwer maakt zich in de krant sterk dat het laatste woord over de selectie van de kunstwerken nog niet gezegd is. Jan Hoet beseft dat hij compromissen zal moeten sluiten, maar hij stelt ook dat hij in zijn carrière wel meer weerstand heeft moeten overwinnen.

Hoet bouwt in China een tentoonstelling op rond het thema "De egopositie van de kunstenaar". Het werk van onder anderen Luc Tuymans, Michaël Borremans en Wim Delvoye zal samen met werk van Chinese artiesten getoond worden op de expo.