"Traditionele partijen hebben wél een verhaal"

CD&V houdt vanmiddag een familiedag in Oostende. "Familie is belangrijk en dat willen we vandaag nog eens benadrukken", zei partijvoorzitter Wouter Beke in "De ochtend". Beke wou ook nog kwijt dat de traditionele partijen volgens hem wél een verhaal hebben.

In "De ochtend" op Radio 1 zei communicatieadviseur Noël Slangen dat de traditionele partijen Open VLD, CD&V en SP.A op zoek zijn naar een tweede adem. Hij benadrukte dat het verhaal dat de partijen brengen geen nieuwe ideologie is, maar slechts een vertaling van een bestaande ideologie.

Daar is partijvoorzitter Wouter Beke van CD&V het echter niet mee eens. "Het verhaal van CD&V waar wij in 2010 naar de kiezer zijn getrokken, was eigenlijk hetzelfde verhaal als in 2009, waar we de verkiezingen mee hebben gewonnen", zegt hij.

"Alle verhalen zijn eigenlijk dezelfde", gaat Beke verder. "Waar het eigenlijk om gaat, is geloofwaardigheid. Het gaat om hoe de verhalen en de partijprogramma's in de praktijk worden gebracht. En zaken waar CD&V al jaren om vraagt, zoals de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde en de pensioenhervorming, worden nu wel degelijk in de praktijk gebracht", besluit Beke.

lees ook