Bassist Booker T & The MG's is overleden

De Amerikaanse bassist Donald Dunn is zondag op 70-jarige leeftijd overleden in de Japanse hoofdstad Tokio. The MG's was de huisband van de platenfirma Stax Records in de jaren 60. Dunn (foto, derde van links) speelde mee op tientallen nummers van bekende artiesten als Otis Redding en Sam and Dave.

The MG's is het bekendst van de samenwerking met Booker T. De instrumentale soulband had een wereldhit met "Green onions" en was de eerste band die leden van verschillende rassen had. Dunn werkte ook samen met bekende namen als Eric Clapton, Neil Young, Stevie Nicks en Rod Stewart.

Donald "Duck" Dunn speelde zichzelf in de film "The Blues Brothers" in de jaren 80 en hij was twaalf jaar geleden ook te zien in de sequel van de komische film.

"Ik probeerde de gitaar, maar die had twee snaren te veel", verklaarde Dunn zijn liefde voor de basgitaar. Zaterdag stond Dunn nog op het podium in Tokio voor een dubbelconcert. Zondagochtend is hij overleden. Over de doodsoorzaak zijn geen details bekend.