Begrafenis wordt feestje als dode herrijst

De begrafenis van een 28-jarige Egyptische kelner is vrijdagavond in een reüniefeestje omgeslagen. De doodverklaarde en reeds afgelegde Hamdi Hafez al-Nubi verraste de begrafenisgasten door uit de dood op te staan.

Al-Nubi was na een hartaanval opgenomen in het ziekenhuis. Het ziekenhuispersoneel stelde vast dat hij overleden was. Zijn familie nam zijn lichaam mee naar huis, om hem volgens de islamitische riten voor te bereiden op zijn begrafenis.

Een arts die was opgetrommeld om de overlijdensakte te tekenen, merkte tot zijn verbazing op dat het lijk nog warm was. Nader onderzoek wees uit dat de dode nog leefde.

Toen de moeder van Al-Nubi het nieuws hoorde viel ze flauw. De arts wist zowel de doodgewaande zoon als de moeder bij te brengen. Ondertussen was spontaan een feestje losgebarsten.

lees ook