Beke: "Handen af van de kinderbijslag"

De partij CD&V houdt vandaag haar traditionele familiedag in Oostende. Voorzitter Wouter Beke benadrukte er dat CD&V een partij voor de gezinnen moet zijn. "Niemand mag aan de kinderbijslag raken", zei hij.

"Bij de voorbije besparingen als gevolg van de wereldwijde financieel-economische crisis is er in ons land, in tegenstelling tot in heel wat andere landen, niet beknibbeld op de kinderbijslag en ook voor de nieuwe besparingsrondes geldt voor CD&V: handen af van de kinderbijslag!" Dat zei Wouter Beke op de familiedag van zijn partij.

CD&V maakt zich sterk dat het zal blijven hameren op kinderopvang en op kinderbijslag. Tegen 2016 wil de partij dat er kinderopvang is voor minstens de helft van de kinderen onder de drie jaar. "Als we daarin slagen, zal heel Europa jaloers zijn op ons", zei Beke.

De partijvoorzitter maakte ook nog duidelijk dat de gezinnen bij de besparingen zoveel mogelijk gespaard worden. "Negentig procent van de besparingen zijn we daarom elders gaan zoeken, niet in de portemonnee van de gezinnen", aldus Beke.

lees ook