Belg Bouchkov naar finale Koningin Elisabethwedstrijd

De 21-jarige Belg Marc Bouchkov mag naar de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool dit jaar. Bouchkov is van Russische afkomst. De 12 finalisten zijn zaterdagnacht bekendgemaakt door juryvoorzitter Arie Van Lysebeth.

Volgende week treden de twaalf finalisten per twee aan in de Muziekkapel Koningin Elisabeth, om er het opgelegde concerto te ontdekken en in te studeren. De naam van de componist zal volgende vrijdag bekendgemaakt worden.

Vanaf maandag 21 mei treden de twaalf finalisten opnieuw op, per twee. Ze krijgen een sonate voor viool en piano, het opgelegde concerto en een concerto naar keuze op hun bord. Voor dat laatste stuk mogen ze kiezen uit werken van Sibelius (4), Tsjaïkovsky (3), Paganini (2), Chostakovitch, Beethoven en Brahms. Bouchkov is op woensdag 23 mei aan de beurt.

De finale zal zich zoals steeds voltrekken in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. De proclamatie van de resultaten volgt op de laatste avond, zaterdag 26 mei. Meer informatie over de finalisten en beeldmateriaal van hun halve finale vindt u op Cobra.be.

Finalie van de Koningin Elisabethwedstrijd

Maandag 21/5:

 • Josef Spacek (Tsjechië - 25 jaar)
 • Emir Abeshi (USA/Albanië - 25 jaar)

Dinsdag 22/5:

 • Shin Hyun Su (Korea - 24 jaar)
 • Narita Tatsuki (Japan - 20 jaar)

Woensdag 23/5:

 • Marc Bouchkov (België - 21 jaar)
 • Nikki Chooi (Canada - 23 jaar)

Donderdag 24/5:

 • Andrey Baranov (Rusland - 26 jaar)
 • Kim Dami (Korea - 23 jaar)

Vrijdag 25/5:

 • Artiom Shishkov (Wit-Rusland - 28 jaar)
 • Nancy Zhou (USA - 19 jaar)

Zaterdag 26/5:

 • Esther Yoo (USA - 17 jaar)
 • Tseng Yu-Chien (Taiwan - 17 jaar)