Eén minuut stilte en één minuut lawaai in Luik

In Luik hebben honderden mensen een minuut stilte gehouden en een minuut lawaai gemaakt ter nagedachtenis van Ihsane Jarfi. De 32-jarige man verdween op 22 april bij het verlaten van een homobar in Luik en werd een week later dood aangetroffen in Nandrin.

Het parket vermoedt dat homohaat een rol speelde in die moord. "Ihsane leefde zoals iedereen. Hij had niets gevraagd", zei Eric Soudon, een van de organisatoren van de bijeenkomst. "We zijn hier vandaag bijeen om te manifesteren tegen homofobie, maar ook om hulde te brengen aan Ihsane door een minuut stilte te houden en een minuut lawaai te maken. We hoeven niets te zeggen, iedereen weet waarom we hier zijn."

Honderden mensen woonden de herdenking bij. Sommige aanwezigen hadden regenboogvlaggen bij zich. Op 17 mei, de internationale dag tegen de homofobie, is er weer een bijeenkomst in Luik.