Generaal van leger van Kony is ingerekend

Het Oegandese leger heeft een van de leiders van de terreurbeweging Verzetsleger van de Heer van Joseph Kony opgepakt. Het gaat om Caesar Achellam, die een van de belangrijkste strategen is van Kony.

Volgens het Oegandese leger had Achellam, toen hij in een hinderlaag liep, een machinegeweer en wat munitie bij zich. Zijn vrouw, dochter en een andere strijder zijn ook opgepakt. Er zijn ook geen beelden vrijgegeven. Wel zijn een aantal journalisten uitgenodigd om Achellam te komen bekijken.

Er wordt verwacht dat de vangst van Achellam het leger van Kony zal destabiliseren. Kony is samen met enkele van zijn commandanten aangeklaagd door het Internationaal Strafhof (ICC) voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Achellam is daar niet bij.

Kony wordt ervan beschuldigd kinderen te ontvoeren en hen in te zetten als soldaten en seksslaven.