Grote vechtpartij in asielcentrum in Arendonk

In het asielcentrum in Arendonk zijn bij een massale vechtpartij vijf mensen gewond geraakt. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) wil de veiligheid van het personeel garanderen.

Zo'n 100 mensen zijn slaags geraakt op de parking van het open asielcentrum in de provincie Antwerpen. Daar verblijven zo'n 300 mensen die wachten tot hun procedure afgerond is.

De aanleiding voor de ruzie was een vrouw die zich bedreigd voelde. Het waren vooral Afghanen en Tsjetsjenen die op de vuist gingen. Ze gebruikten stokken en messen en er werd ook met een alarmpistool in de lucht geschoten.

De politie kwam massaal ter plaatse en er werd ook een helikopter ingezet om vluchtende daders te zoeken. Vijf mensen raakten gewond, onder hen ook een werknemer van het asielcentrum.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) is vanavond nog ter plaatse gegaan. "De hele nacht zijn er extra agenten", zegt ze. Ze wil er alles aan doen om de veiligheid van het personeel te garanderen.