Iris is goed bij stem tijdens de eerste repetitie

Iris heeft vanmiddag kennisgemaakt met het imposante podium in de Crystal Hall in Bakoe. Op dinsdag 22 mei vertegenwoordigt ze België in de eerste halve finale van het Songfestival met "Would you?". "De repetitie is vlot verlopen en haar nummer was perfect gezongen. Het wordt wel nog wat zoeken met de cameravoering", meldt Raf Van Bedts van Eurosong.be vanuit Bakoe.

Iris heeft haar vuurdoop op het podium van de Crystal Hall in Bakoe goed doorstaan. De 17-jarige zangeres heeft drie keer haar nummer "Would you?" gezongen. Tijdens haar act baadde het podium in tinten van roze en paars, met virtuele bloemen en bomen.

"De repetitie is vlot verlopen. Iris heeft haar nummer keer op keer perfect gezongen en dat was een grote geruststelling. Het is ook opmerkelijk dat ze vrij van zenuwen was", aldus Raf Van Bedts van Eurosong.be.

Er staan de komende dagen nog een individuele repetitie en drie generale repetities op het programma. "Aan de cameravoering en haar presence op het podium moet nog wat geschaafd worden, maar de act zat bijzonder goed. Iris wordt uitgespeeld als "het meisje met de bloemen" en die rol bevalt haar goed", zegt Van Bedts.

De reacties in Bakoe waren overwegend positief. "België is geen grote favoriet bij de bookmakers, maar de eerste repetitie van Iris doet het beste beloven", klinkt het.

"Net als de Poolse Edyta Gorniak"

Na de eerste repetitie vond de eerste persconferentie met Iris plaats in de Crystal Hall in Bakoe. "Tijdens het korte persmoment werd Iris vergeleken met de Poolse Songfestivalsensatie Edyta Gorniak. Gorniak nam in 1994 op 21-jarige leeftijd deel aan het Songfestival in Dublin en was met "To nie ja!" meteen goed voor de tweede plaats", aldus Van Bedts.

De eerstvolgende repetitie van Iris vindt donderdag plaats. De komende dagen zal de 17-jarige zangeres vooral veel rust nemen en een stapje in de stad Bakoe zetten.