Topman Yahoo! stapt op na ophef over cv

Scott Thompson heeft ontslag genomen als topman bij het internetbedrijf Yahoo!. Hij was er pas sinds januari aan de slag. Ross Levinsohn wordt tijdelijk directeur-generaal.

Volgens het bedrijf neemt Scott Thompson ontslag om "persoonlijke redenen". De voorbije dagen was Thompson evenwel onder vuur gekomen omdat hij in zijn cv een computeropleiding had vermeld die hij in werkelijkheid niet heeft gevolgd.

Scott Thompson was eerder topman van het succesvolle onlinebetalingssysteem PayPal. Hij was begin januari binnengehaald als CEO om Yahoo! opnieuw op de sporen te zetten na jaren van problemen.

Dat project valt dus tijdelijk opnieuw stil. Thompson wordt voorlopig opgevolgd door zijn medewerker Ross Levinsohn. Hij is al de vierde CEO van Yahoo! sinds september vorig jaar Yahoo! heeft zwaar te lijden onder de concurrentie van Google en van Facebook.