Vooraanstaand lid Hoge Raad voor Vrede gedood

In Afghanistan is een belangrijke vertegenwoordiger van de Hoge raad voor de Vrede doodgeschoten. Het gaat om een oud-minister die vredesgesprekken voerde met de Taliban. Hij was ook raadgever van de Afghaanse president Karzai.

Maulvi Arsala Rahmani is neergeschoten in zijn auto in Kaboel door een onbekende schutter in een andere auto. Rahmani was voorzitter van het raadscomité voor talibangevangenen.

Afgelopen september nog werd in Kaboel ex-president Burhanuddin Rabbani (foto links) vermoord. Rabbani was voorzitter van de Hoge Raad voor de Vrede. Hij was door president Hamid Karzai belast om een verzoening met de taliban tot stand te brengen. Zijn dood was een zware klap voor het door Karzai en het Westen nagestreefde vredesproces in Afghanistan.

Tot nog toe hebben de inspanningen voor een verzoening met de opstandelingen geen succes.