Werk van Mark Rothko in 2014 in Den Haag

Het Gemeentemuseum in Den Haag werkt aan een grote overzichts- tentoonstelling met werk van de Amerikaanse kunstenaar Mark Rothko. De expo zal in het najaar van 2014 geopend worden, meldt directeur Benno Tempel.

Het Gemeentemuseum in Den Haag werkt voor de overzichtstentoonstelling met werk van Mark Rothko samen met de National Gallery of Art in Washington, waar enkele honderden werken van Rothko opgeslagen zijn.

Mark Rothko (1903-1970) is een belangrijke vertegenwoordiger van het abstracte expressionisme uit de vorige eeuw. De voorbije week bracht een werk van de kunstenaar het recordbedrag van 67 miljoen euro op.

Het is niet de eerste prestigieuze overzichtstentoonstelling die opgesteld wordt in Den Haag. Eerder werden ook al tentoonstellingen met werk van onder anderen Piet Mondriaan en Francis Bacon opgezet in het Gemeentemuseum.