"Dat ze haar ongeletterde klep dichthoudt!"

Nadat de Amerikaanse president Barack Obama in een interview openlijk zijn steun voor het homohuwelijk uitgesproken had, midden vorige week, dacht ook Bristol Palin, dochter van Sarah, haar opinie daarover wereldkundig te moeten maken. In een blog nam ze het opnieuw op voor de traditionele definitie van huwelijk, dus tussen man en vrouw. Reacties bleven niet uit, en de hardste kwam ongetwijfeld van actrice Jenni Farley, beter gekend als de recht voor de raap sprekende en nooit een blad voor haar mond nemende Jwoww uit de bij jongeren populaire MTV-serie "Jersey Shore".
Bristol Palin (l.) maakt Jwoww (r.) boos.

President Obama zei dat zijn opinie over het homohuwelijk mede ingegeven was door zijn twee dochters, Malia en Sacha, die niet inzagen waarom de ouders van vrienden anders moesten beoordeeld worden omwille van hun homoseksualiteit.

Daarop reageerde Palin met: "Ook al is het geweldig naar je kinderen te luisteren, op een gegeven moment moeten vaders alleen maar vader zijn. Daarom zou het in dit geval beter zijn geweest dat hij Malia en Sacha zou uitgelegd hebben dat, ook al zijn die ouders van vrienden zonder twijfel aardige mensen, er geen enkele reden is om de manier waarop er al duizend jaar over het huwelijk wordt gedacht, te veranderen. En hoe fantastisch die ouders ook zijn, we weten dat over het algemeen kinderen het best opgroeien in een moeder/vader-relatie."

"Bristol zou haar ongeletterde onnozele klep beter dichthouden. Mocht je in het verleden geleefd hebben, dan zou je nu ook geen kind hebben zonder getrouwd te zijn. Hypocriet. We leven in 2012!", was de boze reactie van de realitystar/postergirl op Twitter. Palin heeft een kind uit haar relatie met Levi Johnston, met wie ze twee keer bijna trouwde.

Ook op nieuwszender CNN (zie kleine foto) was Jwoww duidelijk: "Ik vind Obama’s uitspraken geweldig. Ik ben er helemaal voor. Hoe meer, hoe liever. Ik wil iedereen op gelijke voet zien. Ja, hij heeft het helemaal juist voor." Op MTV voegde ze er nog aan toe dat ze trots op hem was.

Volgens diverse media zou Jwowws steun voor Obama’s uitspraken vooral het oordeel van Amerikaanse jongeren positief beïnvloeden naar homo’s toe. Obama zelf verraste in 2010 de wereld door op het jaarlijkse Correspondents’ Dinner te beweren de cast van het ruig bekkende "Jersey Shore" te kennen.

lees ook