"Zijn wij dat in dat wrak dat daar hangt?"

Midden januari maakten Kelli Groves en haar twee kinderen, 10 jaar en 10 weken oud, de schrik van hun leven mee. Hun BMW werd op een brug in Buellton, Californië, achteraan aangereden door een vrachtwagen, en terwijl de vrachtwagen van de brug stortte, bleef de BMW van Groves als een hoop schroot aan de brug hangen. Het duurde meer dan twee uur vooraleer moeder en dochters uit het wrak konden gered worden, steeds onder het gevaar dat de wagen naar beneden zou storten. Vorige week deden ze voor het eerst hun verhaal op NBC.

"Ik was de hele tijd bij bewustzijn en kan me echt iedere moment herinneren. Het vreselijke gevoel van hoe diep we konden vallen en wat ons te wachten zou kunnen staan. Ik kon zelfs de hitte voelen van de vrachtwagen die onder de brug vuur vatte", aldus de 36-jarige moeder. De truckchauffeur kwam bij het ongeval om het leven.

Omdat de wagen volledig vernield was en de airbags opengesprongen waren, kon Groves haar kinderen nauwelijks zien: "Ik kon alleen mijn hand naar achteren steken en zo het hoofd van baby Milo aanraken. Maar toen ik mijn hand terugtrok, zag ik dat er bloed aanhing. Van haar gezicht zag ik een klein beetje. Het gezicht van mijn andere dochter kon ik helemaal niet zien. Ik had er geen idee van waar ze was. Ik vreesde eerst dat ze uit de wagen geworpen was. Daarna voelde ik alleen maar haar haren. Maar ze bewoog niet en antwoordde ook niet. Ik wist niet in welke toestand ze was."

"Soms voelde ik de auto schokken. Maar een van de brandweermannen bleef me steeds maar moed inspreken." Die brandweerman, Greg Nuckols, voegde eraan toe: "Ik had nog nooit zo’n ongeval in mijn hele leven gezien. Onbegrijpelijk. Maar Kelli hield zich kranig. Ze was heel sterk en deed alles wat we haar vroegen."

Toen ze uiteindelijk met de hulp van zwaar militair materiaal bevrijd werden, bleken moeder Kelli en de oudste dochter verschillende breuken te hebben. Baby Milo kwam er met enkele schrammen vanaf.

Groves besloot met: "Wanneer ik de beelden zie, zo vreemd. Dat wij dat zijn in die auto. Maar het is echt gebeurd en we zullen dat voor de rest van ons leven meedragen. Het blijft een mirakel."

lees ook