Geert Jansen trekt Open VLD-lijst Lommel

Schepen van Onderwijs, Lokale Economie, Grondbeleid en Nieuwe Technologieën Geert Jansen (38) trekt de Open VLD-lijst in Lommel. Schepen Véronique Caerts (42) staat op de tweede plaats.

De andere kandidaten zijn al bekend maar Open VLD Lommel kiest voor een druppelsgewijze bekendmaking. “De lijst zal een mix zijn van jongeren en ervaring. Wij zijn blij met de sterke nieuwkomers die bereid zijn zich voor ons programma in te zetten”, zegt lijsttrekker Jansen.

Naast een degelijk beleid ontwikkelen voor sport, industrie en horeca, wil Open VLD vooral inzetten op werkgelegenheid in eigen streek. “De lokale economie moet gepromoot worden maar ook het onderwijs speelt een belangrijke rol. Zo moeten we het technische onderwijs beter laten aansluiten op het beroepsleven”, aldus de lijsttrekker.

Met drie zetels is Open VLD de kleinste partij in de coalitie. “We willen vooral een positieve campagne voeren, waarbij we de nadruk willen leggen op het mooie parcours dat de huidige meerderheid in Lommel heeft afgelegd”, zegt schepen Jansen.

Wat de eigen electorale verwachtingen betreft,is de lijsttrekker hoopvol. “We hopen stiekem op een lichte groei”, geeft schepen Jansen toe. “Open VLD nationaal staat misschien niet zo sterk maar lokaal hebben we het goed gedaan. Het bedrijfsleven weet dat we belangrijk zijn.”

lees ook