Gemeentebelangen Avelgem wil CD&V onttronen

De Avelgemse afdeling van Open VLD maakt een lijst samen met een "aantal neutrale" inwoners. Nieuwkomer en lijsttrekker Valtin Demuynck (Open VLD) heeft een doel: de absolute meerderheid van CD&V doorbreken. "En daar gaan we in slagen", klinkt het vastberaden.

Open VLD hoopt met de nieuwe lijst Gemeentebelangen een breder kiespubliek aan te trekken. "We zijn met een zestal VLD'ers op deze nieuwe lijst", zegt Demuynck. "De andere plaatsen worden allemaal bezet door lokale sterke figuren met heel veel dossierkennis."

Gemeentebelangen wil het alternatief zijn voor CD&V, zij hebben een nipte absolute meerderheid. "Met de sterke persoonlijkheden die we hebben, moeten we die meerderheid kunnen doorbreken."

De nieuwe lijst wil "anders" gaan besturen. De uitgaven van het huidige bestuur vallen steeds groter uit dan eerst gepland, luidt de kritiek. "Iets wat oneerlijk is tegenover de burger", zegt Demuynck. "Met een verzameling van jonge actieve, maar ook ervaren mensen, willen we meer dan ooit het hart zijn in de Avelgemse politiek."

lees ook