Griekse schaduw hangt over de beurzen

De politieke impasse in Griekenland en de Grexit (mogelijk exit van het land uit de eurozone) heeft de beleggers massaal weggejaagd van de beursvloer. Ook de rente op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties is opnieuw gestegen.

In Brussel kregen vooral de financiêle waarden zoals KBC (-6,82%) en Ageas (-3,99%) klappen. De Bel-20 sloot met een verlies van -2,28%.

Ook Parijs (-2,29%), Londen (-1,97%) en Frankfurt (-1,94%) beleefden een slechte dag. Het verlies was echter groter in Zuid-Europa waar de IBEX-35 in Madrid -2,66% liet liggen en de MIB in Milaan -2,74%.

De rente voor Spaanse staatsobligaties op tien jaar steeg dan weer tot 6,22%, die op Italiaans staatspapier tot 5,69%. De koers van de euro daalde tot 1,28 dollar en dat is het laagste peil sinds midden januari.

De onrust is ingegeven door de politieke impasse in Griekenland en de mogelijke uittrede van dat land uit de eurozone.