Jaak Pijpen duwt provincieraadslijst Open VLD

De lijst van Open VLD (regio Vilvoorde) voor de provinciale verkiezingen in Vlaams-Brabant is zo goed als rond. Provincieraadslid en paarden- en hondenliefhebber Jaak Pijpen wordt lijstduwer. Corinne Olbrechts (kanton Vilvoorde) trekt. Ook parlementsleden Luk Van Biesen en Lieve Wierinck staan op de lijst.

De top drie wordt aangevuld door zwaargewichten uit de twee andere kantons. Roger Heyvaert (kanton Meise) neemt de tweede plaats in en Dirk Philips (kanton Zaventem) staat op de derde plek. Twee federale parlementsleden steunen de lijst op de tiende plaats (Luk Van Biesen) en op de achttiende plaats (Lieve Wierinck). Ook een aantal jongeren krijgt een prominente en zichtbare plaats.

De regio Vilvoorde bestaat uit de gemeenten Grimbergen, Hoeilaart, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Kraainem, Londerzeel, Machelen, Meise, Overijse, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem en Zemst. De lijst telt - in tegenstelling tot 2006 - nog 19 in plaats van 22 kandidaten.

lees ook