Karel Van Butsel zelfs geen kandidaat in Mechelen

Eerder dit jaar maakte Karel Van Butsel al bekend dat hij de CD&V-lijst niet opnieuw zou trekken. De combinatie van het lijsttrekkerschap met zijn werk en privéleven vond hij niet haalbaar meer. Nu heeft het Mechelse CD&V-boegbeeld beslist om zelfs geen kandidaat te zijn.

“Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Door de groei van het bedrijf waar ik werk en familiale omstandigheden, kan ik twee fulltime jobs niet langer combineren”, zegt Van Butsel. “Maar engagement kan je niet stoppen. Ik ben van plan de meest geëngageerde militant van de partij te worden.”

“Karel kiest op dit moment om voorrang te geven aan zijn werk en gezin”, weet voorzitter Walter Schroons. “Hij stapt uit de actieve politiek maar heeft al laten verstaan de partij te blijven steunen. Ik kan me inbeelden dat hij zijn ruime dossierkennis ter beschikking blijft stellen.”

Karel Van Butsel trok in 2006 pas voor een eerste keer naar de kiezer maar deed het met bijna 3.000 voorkeurstemmen lang niet slecht als lijsttrekker. Door de coalitie van het kartel Open VLD, Groen en onafhankelijken van Bart Somers met de SP.A van Caroline Gennez belandde het CD&V-N-VA-kartel in de oppositie.

Kopman

Een hoogtepunt uit Van Butsels politieke carrière was zijn kandidatuur voor het nationale voorzitterschap van CD&V. Hij was toen één van de drie kandidaten, maar greep ondanks 4.000 stemmen naast het voorzitterschap. Dat ging naar Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen.

Mechels gemeenteraadslid en gewezen schepen van Veiligheid Walter Schroons neemt de rol van kopman over. Hij is naast voorzitter van CD&V Mechelen, ook lijsttrekker. Inge Vervotte duwt de Mechelse CD&V-lijst.

“Laten we eerlijk zijn, CD&V zal het niet makkelijk krijgen in de centrumsteden. Maar we hebben een sterk gedreven lijst. We zullen zien hoever we raken, al zal een absolute meerderheid er absoluut niet inzitten”, aldus lijsttrekker Schroons.

lees ook