Krotten op Grote Markt eindelijk verkocht

De eigenaar van zes verkrotte panden op de Grote Markt in Mechelen heeft - na 26 jaar - zijn eigendommen verkocht aan de stad. Hij vroeg er 800.000 euro voor, hij verkoopt ze nu voor 520.000 euro.

Het gaat om panden op de hoek van de Scheerstraat met de Frederik De Merodestraat. De panden staan al jarenlang te verkrotten. De eigenaar wilde de gebouwen aan de stad verkopen voor 800.000 euro, inclusief de leegstandsbelasting.

Twee van de krotten zijn begin mei ingestort, allicht heeft dat de eigenaar over de streep gehaald om de panden toch te verkopen tegen een lagere prijs: 520.000 euro. De krotten worden grotendeels afgebroken. De stad heeft een architect aangesteld om een nieuwe bestemming te vinden. Een privé-ontwikkelaar zou er een nieuw project kunnen bouwen, bijvoorbeeld een hotel of een horecazaak.

De juridische veldslag is intussen nog niet voorbij. De stad eist van de eigenaar nog altijd de achterstallige leegstandsbelasting op. Die rechtszaak komt binnen een maand voor.