Lijst van de Burgemeester verrast op YouTube

In Ternat heeft de Lijst van de Burgemeester haar kandidaten voor de lokale verkiezingen voorgesteld. Dat deed de partij aan de hand van een ludiek filmpje dat de 25 kandidaten origineel in de kijker zet.

“Wij wilden een ludieke manier om onszelf voor te stellen, en met dit filmpje zijn we alvast origineler en jonger dan alle traditionele affiches en campagnes”, zegt schepen van Mobiliteit Luc Wachtelaer. “Dat het filmpje een goed idee was, blijkt ook uit de vele leuke reacties en het feit dat het filmpje zich snel verspreidt.”

Zoals eerder al bekend raakte, zal burgemeester Ronald Parys zelf de lijst trekken. Hij wordt gevolgd door enkele prominente figuren uit de gemeenteraad: schepen van Onderwijs en Financiën Hilde Van Overstraeten, schepen van Mobiliteit Luc Wachtelaer, ex-schepen Linda Billens, schepen van Openbare Werken Jozef Borremans, schepen van Ruimtelijke Ordening Armand Van Malderen en ex-schepen Willy Timmermans. Voormalig schepen Jean Dooms wordt lijstduwer.

Op de lijst staan ook opvallend veel vrouwen. Bij de tien nieuwkomers zijn maar liefst zeven vrouwen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat tussen plaats tien en plaats twintig maar één man staat.

lees ook