Motorrijdster omgekomen na aanrijding met auto

Op de Assesteenweg in Asse is zondagavond een motorrijdster zwaargewond geraakt bij een frontale aanrijding. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De vrouw was samen met 3 andere motorrijders op weg naar huis na een uitstap. Het ongeval gebeurde in een bocht. Een auto die uit de richting van Ternat kwam, ging over de witte lijn en reed recht op het groepje af.

Twee motorrijders konden de auto ontwijken, een derde werd licht aangereden. De vierde motorrijder werd echter frontaal aangereden. Het slachtoffer liep zware verwondingen op aan het been en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ze later overleden. De bestuurster van de auto verkeerde in shock. De Assesteenweg was na het ongeval meer dan een uur afgesloten voor het verkeer.