Oppositie Boechout als Gemeentebelangen naar kiezer

Op 14 oktober zullen de inwoners van Boechout ook op de nieuwe dorpslijst Gemeentebelangen kunnen stemmen. Oud-burgemeester Albert Mariën (Open VLD) is bezig met de samenstelling ervan. Dat hij zelf ook lijsttrekker wordt, staat zo goed als vast.

Met uitzondering van Fred Entbrouxk (N-VA) en Stephan Vanrooy (Open VLD) hebben de andere raadsleden van de oppositie toegezegd om op de lijst te staan. Die behoren zowel tot Open VLD, Team-BV als LDD en Vlaams Belang. "Maar het zijn stuk voor stuk kandidaten die los van hun partij naar de kiezer stappen. Het cordon sanitaire wordt ook zeker niet doorbroken", benadrukt lijsttrekker Albert Mariën.

Mariën is ervan overtuigd dat hij een volledige lijst zal kunnen indienen. Drie vrouwen en twee mannen moeten nog worden gevonden. "Meerderheidspartijen CD&V, SP.A, PRO en Groen hebben veel te weinig ervaring. Dat hebben wij de vorige zes jaar ondervonden en daar willen we samen verandering in brengen”, zegt hij.

lees ook