Privésecretaris Hilde Crevits trekt provinciale CD&V-lijst

De privésecretaris van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V), Annie Cool (51), trekt de provinciale CD&V-lijst voor het district Oostende. Zij is eveneens de Gistelse schepen van Recreatie, Toerisme, Sport, Jeugdbeleid en Landbouw.

“We zochten iemand met voldoende ervaring en potentieel”, zegt voorzitter Pieter Vanhessche. “Annie haalde niet alleen een heel mooi resultaat bij de federale verkiezingen in 2007, maar heeft al veel bestuurservaring. Zo was ze al gemeente- en OCMW-raadslid. En als privésecretaris van minister Crevits heeft zij een hoop contacten in Brussel.”

Naast Annie Cool staan Kristof Vermeire (38), fractieleider in Bredene, en provincieraadslid en eerste schepen van Oostende, Hilde Veulemans (56), in de top drie van de provinciale lijst. Lijstduwer is Vlaamse volksvertegenwoordiger Johan Verstreken (48) uit Oostende. Hij werd in de jaren tachtig bekend als omroeper op de toenmalige BRT en presenteerde in de jaren negentig onder andere het programma “De Muziekdoos”.

“De provincie is een belangrijk bestuursniveau voor het district Oostende”, zegt voorzitter Vanhessche. “Vooral op het vlak van toerisme en cultuur worden daar belangrijke beslissingen genomen voor het district Oostende.”

Met de lijst mikt CD&V regio Oostende op twee provincieraadzitjes van de negen voor regio Oostende. “Op dit moment hebben we drie van de elf zitjes. Maar het aantal provincieraadszetels daalt. Zo krijgt regio Oostende nog slechts negen zitjes. In dat opzicht zouden twee zetels een status quo betekenen.”

lees ook