Vliegtuig crasht in het noorden van Nepal

In het noorden van Nepal is een vliegtuig van de maatschappij Agni Air neergestort toen het toestel probeerde te landen op de luchthaven van Jomsom. Aan boord zaten 21 mensen, 18 passagiers en 3 bemanningsleden. 6 mensen hebben de crash overleefd.

Het vliegtuig is gebroken door de crash maar er is geen vuur ontstaan. Mogelijk daardoor hebben sommige inzittenden de crash overleefd. 15 inzittenden hebben de crash niet overleefd. Het gaat om 13 toeristen en de 2 Nepalese piloten. 

6 anderen hebben de crash overleefd, onder wie 2 kinderen en de Nepalese stewardess. De nationaliteit van de 3 anderen is niet bekend. Onder de 18 toeristen waren er 2 Denen, de rest kwam uit India.

Hoe de crash is kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. De politie heeft het toestel al geïnspecteerd en zegt dat het vliegtuig mogelijk technische problemen had.

Ongelukken met kleine vliegtuigen in Nepal gebeuren wel vaker omdat er veel bergen zijn in het land. De luchthaven van Jomsom is een bekende luchthaven voor bergbeklimmers en toeristen omdat het vlak bij het Annapurna-gebergte ligt. Het is ook een trekpleister voor Hindoe-pelgrims omdat het bij de Muktinath-tempel ligt.