Voldoende signalisatie ongeval Brusselse Buitenring

De signalisatie op de Buitenring rond Brussel waar gisteren een motorrijder om het leven kwam, voldoet wel degelijk aan de normen. Dat zegt het Agentschap voor Wegen en Verkeer in een evaluatie naar aanleiding van het ongeval. Het slachtoffer, een vrouw van 30, was met haar motor blijven haperen in een bruuske overgang van het wegdek.

Het ongeval gebeurde op een stuk snelweg waar net nieuw asfalt was gelegd. Meerijdende motorrijders konden de vrouw niet meer ontwijken.

Volgens de familie van het slachtoffer werd het ongeval veroorzaakt door gebrekkige signalisatie. Het Agentschap voor Wegen en Verkeer zegt na een intern onderzoek dat zowel de signalisatie als de werf aan de geldende regels voldoen.

De familie van het slachtoffer had gedreigd om een klacht in te dienen. De voorbije weken liepen al heel wat klachten binnen van bestuurders wier voertuig schade opliep door plotse niveauverschillen in het wegdek.