"Wildvreemden die hun hart tonen, hartverwarmend!"

Sean O'Connor kleurt de laatste dagen van zijn terminaal zieke oom optimaal. Omdat zijn nonkel, Scott Windak, zo graag brieven opent, plaatste O'Connor een oproep online om hem massaal te bestoken met kaartjes en brieven. Met succes, want over de ganse wereld worden brieven zijn richting uitgestuurd.

"Hey Reddit, mijn 47-jarige oom lijdt aan het syndroom van Down en door een leverziekte heeft hij wellicht nog maar enkele weken te leven", zo begint O'Connor zijn tekst op de populaire site Reddit. "Hij is bedlegerig geworden en hij leeft samen met mijn grootmoeder die hem verzorgt. Zijn hobby is het lezen van brieven en kaarten, heeft er iemand zin om hem een boodschap te sturen?"

Nauwelijks enkele uren later hadden al 1.300 mensen gereageerd op het bericht van Scotts nonkel. Omdat onder meer het adres van Scott bij het bericht stond, besloot Reddit de oproep offline te halen. Maar gelukkig stond de tekst er lang genoeg om wereldwijd duizenden mensen te mobiliseren om in hun pen te kruipen voor Scott.

Een tijdje later bereikten de brieven uit onder meer Zweden, Finland Australië, Japan, Mexico hun bestemming in de brievenbus van de terminaal zieke man. Naast de geschreven boodschappen, waren er ook kleine tekeningen en schilderijen bij, omdat O'Connor had verteld dat zijn nonkel een voorliefde had voor kunst. En omdat hij ook graag luistert naar Johnny Cash, stuurde Sony Music Entertainment hem prompt 15 cd's en dvd's van de muzieklegende.

In een reactie op al die brieven en geschenken laat O'Connor weten zwaar onder de indruk te zijn. "Het is ongelooflijk hartverwarmend. Mijn familie en ik geloven onze ogen bijna niet, zoveel wildvreemde mensen die hun hart tonen. Fantastisch."

lees ook