Burgemeester De Laet trekt SP.A Willebroek

De SP.A heeft als eerste partij in Willebroek, de lijst bekendgemaakt voor de verkiezingen op 14 oktober. Huidig burgemeester Marc De Laet trekt de lijst. Griet Reyntiens en Jan Van Lerberghe zijn nummer twee en drie.

De partij heeft gekozen voor het rits-principe. Dat betekent dat de plaatsen afwisselend naar een man en een vrouw gaan. Op de lijst staan 14 mannen en 13 vrouwen.

Dat Marc De Laet de lijst trekt, komt niet als een verrassing. Schepen van Economie Griet Reyntiens en schepen van Sociale Zaken Jan Van Lerberghe vervolledigen de top drie. Schepen van Milieu Guido Kerremans staat boven aan de tweede kolom van de lijst. Onder hem staan twee jonge nieuwe kandidaten Nils Dezaeger (22) en Jana De Borger ( 18). Binnenkort maakt de SP.A ook het programma bekend.

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2006 werd SP.A met negen zetels de grootste partij van Willebroek. Ze zit samen met CD&V/N-VA in de huidige coalitie.

lees ook