Groen Kortenberg op eigen kracht naar de kiezer

In Kortenberg trekt Groen op eigen kracht naar de kiezer bij de verkiezingen op 14 oktober. “Groen wil het positieve en duurzame alternatief voor de Kortenbergse kiezer zijn” zegt Axel Degreef, die op de tweede plaats staat. Mia Vandervelde trekt de lijst.

Groen heeft de verkiezingscampagne afgetrapt met het evenement "Park van Noah" in het park van de Oude Abdij en dat was geen toevallige keuze. “Het Charter van Kortenberg werd in 1312 in de Abdij van Kortenberg ondertekend en luidde zo het begin in van een prille democratie” zegt lijsttrekker Mia Vandervelde.

“Groen Kortenberg wil deze democratie 700 jaar later een eigentijdse invulling geven en zoveel mogelijk Kortenbergse burgers, ook van andere origine, aan de besluitvorming laten deelnemen. Wij trekken naar de kiezer met de slogan ‘Groen werkt voor iedereen, ook in Kortenberg’. Daarmee richten wij ons ook bewust tot alle lagen van de bevolking” aldus Vandervelde.

“Groen wil het positieve en duurzame alternatief voor de Kortenbergse kiezer zijn” vervolgt Axel Degreef, die de tweede stek op de lijst inneemt. “Dankzij een toekomstgericht programma willen we de leefbaarheid in onze gemeente en het groene karakter ervan te bewaren. Dat doen we bewust op eigen kracht en dus met een autonome lijst, en gaan we voluit voor onze ecologische identiteit”, besluit Degreef.

De kandidaten

Lijsttrekker van Groen in Kortenberg wordt dus Mia Vandervelde, huidig gemeente- en provincieraadslid. De tweede plaats gaat naar Axel Degreef, bestuurslid van Groen Kortenberg.

De lijst wordt symbolisch ondersteund doorJohan Vleeracker, Elke Schillebeekx en Walter De Brouwer, alle drie ex-schepenen tijdens de voorbije legislatuur. Ook Philippe Bossin, Mia Brumagne en Lieven Ral, respectievelijk huidige gemeente- en OCMW-raadsleden, stellen zich kandidaat. De lijst telt ook een drietal niet-Belgen.

lees ook