Iris geeft pasgeboren lammetje haar naam

Na een eerste dag vol plichtplegingen heeft Iris de afgelopen dagen even kunnen ontspannen in Azerbeidzjan. Samen met haar achtergrondzangeressen bezocht ze Bakoe en omgeving. Ze was vooral onder de indruk van de vuurheuvels. "Geweldig om te zien!".

Gisteren stond een verkenning van de hoofdstad op het programma, vandaag trok de Belgische delegatie een paar tientallen kilometer verderop, dieper het schiereiland Apsjeron in.

Iris en haar zangeressen bezochten de vuurheuvels van Yanar Dag, een plek waar gas uit het gesteente ontsnapt en spontaan ontbrandt. Aan dat fenomeen ontleent Azerbeidzjan trouwens zijn naam, die "land van het vuur" betekent. "Geweldig om te zien", vond Iris. Ook in de traditionele religie, het zoroastrisme, speelt vuur een belangrijke rol. Iris en haar gevolg bezochten ook een vuurtempel.

Iris genoot ook van haar bezoek aan een openluchtmuseum, waar ook heel wat dieren -lama's, kamelen, ezels,...- rondliepen. Net voor de Belgische delegatie arriveerde, was er een lammetje geboren. "Ik heb het meteen Iris gedoopt. Hoe leuk is dat?!".

Ook morgen staat er voor Iris een rustige dag op het programma. Donderdag wacht haar de tweede repetitie, vermoedelijk met de kleren die ze volgende week op het podium zal dragen.