Joan Franka zweert bij indianenpluimen

Joan Franka, de vrouw die voor Nederland aan het Eurovisiesongfestival deelneemt, zal tijdens de show optreden met een grote indianentooi. Dat werd vandaag duidelijk toen ze voor het eerst repeteerde in Bakoe.

Joan Franka (22) kreeg eerder bakken kritiek op de outfit die ze droeg in de nationale voorronde van het Songfestival in Nederland. "In plaats van een kalkoen op haar hoofd mag het ook een kuiken zijn", zei jurylid Stacey Rookhuizen toen.

Tijdens haar eerste repetitie in Bakoe droeg Joan Franka opnieuw een indianentooi, en zelfs een nog groter exemplaar dan op het "Nationaal Songfestival".

Verder werd tijdens de repetitie duidelijk dat Franka haar nummer "You and me" zal uitvoeren op een witte gitaar. Bij haar op het podium stonden ook nog vier andere muzikanten en een achtergrondzangeres.

Nederland komt volgende week donderdag aan de beurt in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. Iris zal voor ons land dinsdag al haar opwachting maken.