Lijsttrekker wordt lijstduwer bij N-VA Torhout

In Torhout komt er bij de lokale afdeling van de N-VA een belangrijke wijziging aan de top van de lijst. Voormalig lijsttrekker Ward Baert wordt vervangen door Jurgen Claus. Baert zelf wordt lijstduwer. OCMW-raadslid Renaat Vandenbroucke verdwijnt van het politieke toneel.

De 40-jarige Claus (foto) is een nieuwkomer in de Torhoutse politiek. Professioneel is hij key-account-manager voor West-Vlaanderen in een groot HR-dienstenbedrijf. Hierdoor deed hij heel wat ervaring op met sociaal-economische thema’s.

Ward Baert neemt de wissel in de partijtop alvast goed op. “'De N-VA is een jonge partij in volle groei. Elke dag weer komen er nieuwe namen bij op de ledenlijst. Ook van mensen die bereid zijn om voor onze stad op te komen. Als er dan iemand opdaagt die jong en ambitieus is en opvalt door zijn kennis van de gemeentelijke financiën, dan loont het de moeite om die mensen een kans te geven”, zegt hij. “Jurgen kan op mijn volledige steun rekenen.”

lees ook