Minder bezoekers voor Kinepolis in eerste kwartaal

De bioscoopketen Kinepolis heeft in het eerste trimester 4,7 miljoen bezoekers ontvangen. Dat zijn er 11 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Kinepolis wijt het lagere bezoekersaantal aan "het zwakke filmaanbod".

Voor België waren er in de periode januari-maart 2,2 bezoekers voor Kinepolis. Dat zijn er 200.000 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Kinepolis wijt het resultaat aan "het zwakke filmaanbod". Vorig jaar lokte de film "Rundskop" immers veel mensen naar de bioscoop.

Minder bezoekers betekent ook minder inkomsten, maar precieze cijfers heeft Kinepolis niet vrijgegeven. Per bezoeker werden er wel meer inkomsten gegenereerd dan vorig jaar, luidt het.

In april werd de daling van het aantal bezoekers voor Kinepolis trouwens volledig weggewerkt, onder meer door het slechte weer.