N-VA-ZAP Zottegem in verkiezingsmodus

Terwijl Vlaams volksvertegenwoordiger voor N-VA Matthias Diependaele en ZAP-voorzitster Cynthia Van Cauwenberge naar buiten treden als lijsttrekkers van de N-VA-ZAP-lijst, haalt N-VA-bestuurslid Pascal De Corte uit naar het stadsbestuur.

“Het stadsbestuur heeft de stadskernvernieuwing slechts enkele weken voor aanvang afgeblazen. De nodige vergunningen waren niet in orde. Nu vraagt de aannemer 250,000 euro schadevergoeding. Ik noem dat een blunder. Een stadsbestuur zou beter moeten weten”, vindt Pascal De Corte (N-VA).

Naast bestuurslid van N-VA Zottegem zal De Corte ook kandidaat zijn op de N-VA-ZAP-lijst. Die wordt getrokken door Vlaams volksvertegenwoordiger Matthias Diependaele (N-VA). “Het is voor een middenstander als ik een enorme opluchting te weten dat er politici zijn als Matthias. Ik ben erg onder de indruk van zijn bekwaamheid en vlotheid. In zijn manier van kijken naar Zottegem vind ik me helemaal terug”, aldus De Corte over zijn lijsttrekker.

Wat Zottegem nodig heeft

Op de tweede plaats van de lijst staat Cynthia Van Cauwenberge voor ZAP, de Zottegemse Alternatieve Ploeg. De samenwerking tussen N-VA en ZAP vindt zij voor de hand liggend. “We hebben eenzelfde project voor ogen voor Zottegem op het vlak van onder andere cultuur en de stadskernvernieuwing. We zijn het eens over wat Zottegem nodig heeft.” Als ze verkozen raakt, wil Van Cauwenberge zich inzetten voor de gezondheidszorg in Zottegem.

lees ook