Nederlandstalige CD&V’ers op lijst GMH

In Watermaal-Bosvoorde zal CD&V de nieuwe lijst GMH steunen. Dat doet de partij door GMH twee sterke kandidaten te leveren: uittredend OCMW-raadslid Jeannine Kempeneers en partijvoorzitter Joris Poschet.

GMH is een samenwerking tussen de Franstalige christendemocraten CDH en de lokale partij Gemeentelijk Management/Gestion Municipale (GM). Beide partijen zitten momenteel in de oppositie, maar hebben de ambitie om na de verkiezingen de grootste fractie zijn.

Poschet en Kempeneers

Door Poschet en Kempeneers naar voren te schuiven, kiest CD&V Watermaal-Bosvoorde voor de gebruikelijke mix van ervaring en jong talent. Poschet is pas 29 en een “nieuwe Brusselaar”, terwijl Kempeneers al 59 is en een geboren en getogen Watermaal-Bosvoordenaar.

Beide kandidaten zijn zeer actief in het gemeenschapsleven. Poschet is bestuurslid binnen het Lokale Dienstencentrum Zoniënzorg en voorzitter van Gemeenschapscentrum Wabo. Kempeneers is voorzitter van de lokale vrije scholen en eveneens bestuurslid van het Lokale Dienstencentrum Zoniënzorg.

CD&V en GM

Dat de Nederlandstalige christendemocraten de GM ondersteunen, is niet de eerste keer. Ook in 2000 en 2006 stonden er als CD&V’ers op de GM-lijst. Dat de CD&V’ers zich na het samengaan van GM met CDH nu kandidaat stellen voor GMH komt dus niet helemaal als een verrassing.

Via het ondersteunen van GMH hoopt CD&V Watermaal-Bosvoorde opnieuw in de gemeenteraad te geraken. Nu MR en FDF alleen naar de kiezer trekken, is GMH met zeven gemeenteraadsleden en drie OCMW-raadsleden immers de sterkste politieke groepering in Watermaal-Bosvoorde. “We hopen dat de Nederlandstalige inwoners niet verdeeld zullen stemmen, maar tactisch zullen kiezen voor Kempeneers en mezelf”, zegt Poschet. “Sterke kandidaten op de sterkste lijst zijn voor de Vlamingen immers nog altijd de beste garantie op verandering.”

Momenteel levert de FDF-familie Payfa al 36 jaar de burgemeester. “Het kleinste kind weet dat dit niet gezond is voor een democratie en helaas ook nefast voor de relatie tussen de verschillende taalgemeenschappen”, meent Poschet. CD&V wil een positieve relatie tussen een nieuw gemeentebestuur en en de Nederlandstaligen, en is dan ook blij in GMH een bondgenoot te vinden.

lees ook