Piet gaat, Ruis komt in Veurne

In Veurne stelt CD&V-schepen Piet Amery zich niet meer kandidaat bij de verkiezingen op 14 oktober. Maar op de lijst zal toch een Amery prijken: zijn 28-jarige zoon Ruis volgt in de voetsporen van zijn vader en stelt zich kandidaat.
Ruis Amery (tweede van links) treedt in de voetsporen van zijn vader Piet (rechts).

Piet Amery begon zijn politieke carrière zo'n 35 jaar geleden als voorzitter van de CVP-jongeren en als algemeen voorzitter van de lokale CVP. Daarna werd hij gemeenteraadslid en sinds 1995 is hij schepen. Met een korte onderbreking was Piet ook provincieraadslid van 1980 tot 2000.

Maar de opvolging staat klaar: zijn zoon Ruis heeft het politieke bloed van zijn vader en zal op 14 oktober dan ook op de CD&V-lijst prijken. 

"Interesse in politiek en zeker gemeentelijke politiek heb ik van thuis uit meegekregen. Als geboren en getogen Veurnaar wil ik dan ook meewerken aan het beleid en aan de groei die Veurne de komende jaren op meerdere vlakken zal ondergaan. Veurne staat voor serieuze uitdagingen (denk maar aan sportpark, suikerfabriek site,...) en ik wil hier actief aan meewerken", klinkt het. 

lees ook