Piloot moet N-VA doen opstijgen in Oudenaarde

Beroepspiloot en ondernemer Bruno Van Waeyenberghe wordt lijsttrekker van N-VA Oudenaarde. Ook in het hartje van de Vlaamse Ardennen komt de N-VA dus met een aparte lijst op de proppen. Van Waeyenberghe predikt totale vernieuwing. "Ik wil het nu eens niet hebben over fietspaden."

De beslissing om het kartel met CD&V op te zeggen stond volgens het plaatselijke N-VA-bestuur; al langer vast. Nieuwbakken lijsttrekker Van Waeyenberghe schafte zich iets meer dan een jaar geleden zijn partijkaart van de N-VA aan. "Daarmee wilde ik laten blijken mij te kunnen verzoenen met hun standpunten."

Van nul beginnen, is altijd winnen

Lang heeft het dus niet geduurd vooraleer Van Waeyenberghe eerst een plaatsje had in het partijbestuur en vervolgens werd gebombardeerd tot lijsttrekker. Wat zetels afsnoepen van het "blauwe bastion" in Oudenaarde is het doel. "Het is uiteraard nog koffiedik kijken, maar als je van nul begint, win je altijd."

Zelf is Van Waeyenberghe gediplomeerd piloot en ondernemer in de luchtvaartsector. "Ik kan dus heel goed inschatten wat er leeft in de bedrijfswereld. Ik voel een andere wind waaien door ondernemend Vlaanderen", weet Van Waeyenberghe.

Concrete thema's zijn er voorlopig niet. Het programma wordt binnenkort samengesteld. "Wat vast staat is dat ik het zeker niet over slechte fietspaden ga hebben. Dat hoorde je twintig jaar geleden ook al. Nee, ik wil mijn buitenlandse ervaring gebruiken om te vernieuwen", klinkt het vastberaden.

lees ook