Prinses Canteclaer op Open VLD-lijst Deinze

Na gedeputeerde Marc De Buck en gemeenteraadslid Tom Van Nieuwenhuyse, beiden Open VLD’ers en ooit Prins Canteclaer, mag Open VLD Deinze met Tess Minnens (20) nu ook een Prinses Canteclaer in de armen sluiten.

“Wij zijn zeer blij met de kandidatuur van Tess”, zegt lijsttrekker Norbert De Mey. “Ze is een erg verstandige jongedame met beide voeten op de grond. Daarbij zorgt zij voor een jong element.”

Als Prinses Canteclaer engageert Tess Minnens zich voor vijf jaar als ambassadrice voor de stad Deinze. “Toch een bewijs dat ik me wil inzetten voor mijn stad”, zegt ze. Naast Prinses is ze ook ondervoorzitter van de jeugdraad en doet ze aan speelpleinwerking. “Volgens mij vallen al mijn verantwoordelijkheden goed te combineren met een deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen.”

Op en top Deinzenaar

Naast prinses Minnens, de lijsttrekker en gemeenteraadslid Tom Van Nieuwenhuyse, zijn nog geen andere kandidaten van de Open VLD-lijst bekend. Dat ook die laatste en Marc De Buck ooit nog Prins Canteclaer waren, berust volgens lijsttrekker Norbert De Mey op toeval.

Nochtans werd Tess Minnens naar eigen zeggen gekozen als Prinses Canteclaer wegens troeven als spraakzaamheid, engagement en kennis van de stad. Troeven die haar geschikt maken als kandidate voor de Deinse gemeentepolitiek. “Maar ik ben vooral op en top Deinzenaar en al langer geïnteresseerd in politiek”, zegt ze.

Als ze verkozen raakt, zou ze zich graag bezig houden met jeugd- en sociaal beleid, wat ook nauw aansluit bij haar opleiding agogische wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. “De Deinse jeugd moet meer kansen krijgen om zich te ontplooien”, vindt Minnens. “Met de jeugdraad zijn we daarom van plan om onder andere het laatste-100-dagen-concept weer wat leven in te blazen en te werken aan participatie.”

lees ook