Rebekah Brooks en haar man worden vervolgd

Rebekah Brooks, voormalig hoofdredacteur van de Britse sensatiekrant News of The World, haar man Charlie Brooks en nog vier andere personen worden aangeklaagd voor hun rol in het Britse afluisterschandaal.

De 43-jarige Brooks, die onder meer belemmering van de rechtsgang ten laste wordt gelegd, stapte vorige zomer op als hoofd van News International, de Britse divisie van Rupert Murdochs media-imperium News Corporation. Enkele dagen later werd ze aangehouden wegens afluistering en corruptie.

De sensatiekrant News of The World werd een week voor het aftreden van Brooks opgedoekt, omdat bekendraakte dat de krant op grote schaal telefoons van beroemdheden en gewone burgers had afgeluisterd.

Vorige week moest Brooks nog voor de onderzoekscommissie-Leveson verschijnen, waar ze haar nauwe contacten met de Britse premier David Cameron uit de doeken deed.

Brooks wordt nu door het openbaar ministerie onder meer aangeklaagd voor het achterhouden van bewijsmateriaal in het afluisterschandaal. Haar man Charlie wordt voor gelijkaardige feiten vervolgd. Ook Brooks persoonlijke assistent Cheryl Carter, voormalig hoofd van de beveilinging bij News International Mark Hanna en Brooks chauffeur worden aangeklaagd voor belemmering van de rechtsgang.