Rechter geeft groen licht aan wildplassers

In Groot-Brittannië werd al geruime tijd uitgekeken naar een proces dat op het eerste gezicht weinig belangwekkend leek. Een Brits koppel was naar de rechtbank gestapt om aan te klagen dat heel wat bestuurders met een volle blaas hun huis uitkozen om hun behoefte te doen.

Het oordeel van de rechter zal niet meteen tot enthousiasme geleid hebben bij de plasslachtoffers, maar bij de meeste mannen zal wél een zucht van opluchting weerklonken hebben. Volgens de rechter is wildplassen perfect toegestaan, op voorwaarde dat niemand het ziet. En dat was - jammer genoeg voor het koppel - ook steeds het geval.

De reacties in de Britse pers liegen er niet om. "Als deze actie ooit zou bestraft worden, dan gaan we er allemaal aan", zegt iemand. Nog iemand anders beweert dan weer dat er geen enkele man bestaat die nog nooit in het openbaar heeft geplast.

lees ook