Tine Van den Brande op lijst SP.A in Mechelen

Tine Van den Brande, bekend van onder meer "Witse", "Aspe" en als presentatrice van "Temptation Island", krijgt een plaats op de SP.A-lijst in Mechelen. Ze zal dat doen als onafhankelijke en met een focus op cultuur, onderwijs en taal.

Caroline Gennez is enthousiast over haar nieuwste aanwinst. "Tine wil vernieuwen en op lange termijn bouwen aan Mechelen."

Van den Brande zal zich als onafhankelijke aansluiten bij de lijst. Gennez maakt daar geen probleem van, integendeel. "De kern blijft uiteraard SP.A. We schuiven ook terug onze vier schepenen naar voren. Schepen Ali Salmi zal dus ook als onafhankelijke op de lijst staan."

Volgens Van den Brande is de "taalachterstand" in Mechelen heel zorgwekkend. "Taal heeft me steeds, mede dankzij mijn beroepsleven, gepassioneerd", begint Van den Brande. "Dat is iets wat ik heel graag wil aanpakken."

Voorzichtig de politiek in

Hoe ze het probleem juist zal aanpakken, wil de actrice nog niet kwijt. "Caroline (Gennez) zal daar nog over communiceren. Maar we hebben wel degelijk een plan uitgewerkt."

Haar eerste politieke stappen probeert Van den Brande zo voorzichtig mogelijk te zetten. "Ik wil mijn job in de theater- en mediasector hierdoor niet verliezen. Ik doe het heel graag en het is per slot van rekening mijn broodwinning. Dat is dus ook de reden waarom ik als onafhankelijke naar de Mechelse kiezer stap."

Meer "verrassende kandidaten" op komst

Liesbet De Keersmaecker is de tweede "vernieuwende vrouw". Zij is adviseur bij het Agentschap Natuur en Bos en het project Groene steden. "Ze is een graag geziene progressieve kandidaat", zegt Gennez.

SP.A zet ook nog eens graag haar verwezenlijkingen in de verf. Met schepen Karel Geys werd er gewerkt aan het uitzicht van Mechelen. Maar vooral de toekomst van de stad wordt belangrijk. "Daarom zal kinderopvang in deze voortdurend groeiende stad steeds belangrijker worden", aldus lijsttrekker Gennez.

Ze geeft ook nog mee dat er volgende week weer "verrassende kandidaten" worden bekendgemaakt.

lees ook