Vissersboot gekapseisd in haven van Oostende

In de haven van Oostende is gisteravond een vissersboot gekapseisd. Er zijn geen gewonden gevallen. Later vandaag wordt bekeken hoe het schip geborgen kan worden.

De boot werd in de haven op een soort hefbrug getrokken om er werken aan uit te voeren. Toen het schip bijna boven was, knakte een kabel, waarop het schip naar beneden viel en van de blokken gleed waar hij op steunde.

"Het schip is van de rails geschoten en naar beneden gedonderd", doet havenkapitein Patrick Vermandel het verhaal. "Het schip is vervolgens verder naar beneden schoven van de blokken en in het water gekapseisd."

Er waren twee mensen aan boord, de kapitein en de machinist, maar die zijn er zonder een schram van af gekomen. De brandweer en de Civiele Bescherming kwamen ter plaatse. Ze legden balken om eventuele olielekken tegen te gaan.

Vandaag komen alle betrokken partijen samen om te bekijken hoe het schip geborgen kan worden.