VRT blijft de Olympische Spelen uitzenden

De Olympische Zomerspelen van 2016 in Rio De Janeiro (Brazilië) en de Olympische Winterspelen van 2014 in Sotsji (Rusland) zullen uitgezonden worden op de VRT. Sporza heeft de televisie-, radio- en internetrechten verworven.

"We zijn blij dat we onze langlopende samenwerking met het IOC kunnen voortzetten en dat we in de toekomst opnieuw het grootste en belangrijkste sportevenement ter wereld kunnen uitzenden", zegt Luc Van Langenhove, hoofd van VRT Sport.

"De VRT heeft de Olympische Spelen altijd een breed en hoogstaand platform aangeboden en dat zullen we ook doen voor de Spelen in Sotsji en Rio, om ze in zoveel mogelijk Vlaamse huiskamers te brengen. De Spelen maken in zekere zin deel uit van het DNA van de VRT. We zenden ze immers al een halve eeuw zonder onderbreking uit".

Binnenkort zullen de Olympische Zomerspelen in Londen te volgen zijn bij Sporza op radio, tv en online.