“N-VA leeft in Wichelen”

Na de bekendmaking dat Dietlinde Bombeke, Kurt Rasschaert en Herman Van Renterghem de top drie uitmaken, maakt N-VA Wichelen nu ook een deel andere kandidaten bekend. Met de lijst en respons uit enquêtes hoopt de N-VA 15 procent van de stemmen te halen.

Sara Hiltrop, Veerle Bauters en Frederick Venneman vervolledigen de top zes. “Zo bestaat onze top uit drie mannen, drie vrouwen en heeft elke deelgemeente twee kandidaten bovenaan de lijst”, zegt lijsttrekster Dietlinde Bombeke (links van Bart De Wever op de foto).

Eddy Leunis staat op de 19e plaats. Guido Flobert op plaats 20. Voorzitter van N-VA Wichelen Eric Scheire is lijstduwer. “Zij zorgen door hun levenservaring en kennis uit het beroepsleven voor waardevolle steun aan de lijst van onder uit”, zegt Kurt Rasschaert, tweede in rang.

De 21 plaatsen op de lijst konden zonder probleem worden ingevuld. “We zijn blij met de respons die we gekregen hebben op de enquête van de Wichelse verenigingen en wekelijks krijgen we nieuwe leden bij”, zegt Rasschaert (rechts van Bart De Wever op de foto). “De N-VA leeft in Wichelen. We blijven zeer bescheiden maar als we er dan toch een cijfer op zouden moeten plakken, dan hopen we met 15 procent van de stemmen 3 zetels te halen.”

De concrete programmapunten voor Wichelen zal de N-VA eind juni bekendmaken. “We zijn momenteel bezig met het verwerken van de enquêtes in werkgroepen als mobiliteit, financiën, milieu en veiligheid. Op basis van die resultaten zullen we ons nationale programma herschrijven naar Wichelen”, aldus Rasschaert.

lees ook