ACW-voorzitter op Groen-lijst in Turnhout

De partij Groen in Turnhout heeft vandaag de lijst bekendgemaakt waarmee ze naar de gemeenteraads- verkiezingen zal stappen. Opvallend is de naam van Marc Boogers op de tweede plaats op de lijst. Boogers is momenteel voorzitter van het ACW.

Marc Boogers was tot voor kort ook lid van CD&V door zijn lidmaatschap bij het ACW. In april van dit jaar kregen de leden van ACW Turnhout echter een vrijgeleide om zich kandidaat te stellen voor andere partijen dan CD&V.

Boogers staat nu op de tweede plaats op de lijst van Groen in Turnhout. "Groen staat voor een duurzaam beleid en een solidaire, rechtvaardige en zorgzame samenleving: meteen ook de belangrijke ACW-waarden", licht hij zijn keuze toe.

De ACW-voorzitter wil er ook nog aan toevoegen dat Groen als partij een duidelijk en consequent profiel heeft en frisse ideeën biedt. "Groen heeft een programma dat een meerwaarde vormt voor iedere burger in Turnhout", besluit Boogers.

Lijsttrekker voor Groen in Turnhout wordt huidig schepen en journaliste Astrid Wittebolle. Martine Vandenbergh zal de lijst van Groen duwen.

Andere namen die op de lijst staan, zijn Jeff Dierckx, Tine De Wilde, Wannes Starckx en Greet Bockx.

lees ook