Dode bij brand in appartement in Waregem

Vanmorgen is bij een zware brand in een appartementsgebouw in Waregem een man om het leven gekomen. Een brandweerman heeft verwondingen opgelopen tijdens het blussen.

De brand ontstond rond 4.45 uur in een appartementsgebouw in de Vijfseweg. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse. De straat werd afgesloten en omwonenden werd aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden.

Toen de brandweer na het blussen het gebouw doorzocht, trof ze het lichaam van een van de bewoners aan, een man. Er is ook een gewonde gevallen: een van de brandweermannen liep verwondingen op toen een deel van de voorgevel naar beneden kwam. Hij verkeert niet in levensgevaar.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Onderzoek van de branddeskundige van het parket moet daar meer uitsluitsel over brengen.