Drie boeken maken kans op de Inktaap 2013

"Tonio" van A.F.Th. van der Heijden, "De Nederlandse maagd" van Marente de Moor en "Het voorseizoen" van David Pefko zijn genomineerd voor de Inktaap 2013, de literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied.

De Inktaap confronteert jongeren en scholieren met de keuzes die de jury's van de drie grote literaire prijzen in het Nederlandse taalgebied hebben gemaakt. De jonge lezers kiezen daaruit hún winnaar.

Het boek van A.F.Th. van der Heijden werd onlangs bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2012. Marente de Moor ontving de AKO Literatuurprijs 2011 en David Pefko de Gouden Boekenuil 2012.

Meer dan 150 middelbare scholen uit Nederland, Vlaanderen en Suriname stellen jury's samen van leerlingen tussen 16 en 18 jaar oud. Vanaf september lezen en beoordelen zij de genomineerde boeken. Op 5 maart 2013 wordt De Inktaap dan voor de twaalfde keer uitgereikt tijdens een feestelijke slotdag in deSingel in Antwerpen.