Een Waal is ondervoorzitter N-VA in Brussel

De N-VA zal in tien van de negentien Brusselse gemeenten deelnemen aan de komende gemeenteraads- verkiezingen. Ook Franstaligen zijn welkom. Brusselnieuws.be pakte deze week uit met een interview met Olivier Godfroid, onder- voorzitter van de N-VA in Brussel-stad.

Olivier Godfroid (42) is tegelijkertijd Waal én ondervoorzitter van de N-VA in Brussel-stad. Godfroid groeide op in Charleroi, maar hij verkaste dertien jaar geleden naar Brussel. Van bij zijn aankomst in de hoofdstad is hij zich voor Vlamingen gaan interesseren.

"Bij mijn aankomst in Brussel ben ik dadelijk mijn Nederlands gaan bijspijkeren", vertelt hij aan Brusselnieuws.be. Godfroid ontdekte naar eigen zeggen meteen een verschil tussen Vlamingen en Walen. "Vlamingen zijn directer, meer rechttoe, rechtaan. Toevallig of niet vind ik mezelf meer in de Vlaamse aanpak."

In 2010 zag Godfroid Bart De Wever in "De zevende dag" en de reactie door de Franstalige publieke opinie die erop volgde, vond hij niet rechtvaardig. "Ik heb De Wever dan een mail gestuurd, en zo is de bal aan het rollen gegaan", vertelt hij.

Olivier Godfroid schopte het tot ondervoorzitter van de N-VA in Brussel-stad, en hij kreeg het soms hard te verduren. "Ik werd op internetfora wel vergeleken met een Jood die met de Duitsers collaboreerde", aldus Godfroid. "Een aantal Facebook-vrienden heeft mij ook gedeletet, maar dat vind ik best. Als zij mijn mening niet respecteren, dan hoef ik ook niet met hen bevriend te zijn", besluit hij.

lees ook