Facebook legt nog meer aandelen in de vitrine

Facebook heeft het aantal aandelen dat vrijdag bij de beursgang te koop zal zijn nog opgedreven naar 421 miljoen. Dat schrijven Amerikaanse media.

Vrijdag trekt de sociaalnetwerksite naar de beurs. Het wordt hoe dan ook de grootste beursgang ooit van een internetbedrijf. Maar met de cijfers die nu circuleren, wordt het de op 2 na grootste beursgang ooit in de Verenigde Staten, na die van General Motors en Visa.

Eerst zou het bedrijf van Mark Zuckerberg goed 340 miljoen aandelen te koop aanbieden. Maar nu zou dat aantal nog verhoogd zijn naar 421 miljoen. In een prijsvork van 34 tot 38 dollar per aandeel zou Facebook tot 16 miljard dollar kunnen ophalen.

Dat brengt de totale waarde van het bedrijf op meer dan 100 miljard dollar. Elke Facebook-gebruiker is zo meer dan 100 dollar waard.

Zeker in Azië zouden al erg veel beleggers op de Facebook-aandelen ingetekend hebben. Toch waarschuwen kenners voor een overwaardering. Facebook zou de enorme verwachtingen op termijn niet kunnen volhouden.